Veel gestelde vragen over auto wrapping

Geplaatst op

Over auto wrappen bestaat nog veel onduidelijkheid; in dit blog behandelen we de meest gestelde vragen over auto wrapping.

Hoe lang duurt het auto wrappen?

Het grootste deel van de tijd wordt besteed aan de ontwikkeling van een concept van het grafisch ontwerp van het voertuig. De duur hiervan is direct afhankelijk van de richting en de input die je geeft en je responstijd. Nadat de grafische fase is afgerond, gaan we in productie. Dit duurt een paar dagen. We printen en laten de gebruikte media drogen. Daarna lamineren we de folie, wat gevolgd wordt door het snijden. Daarna gaan we naar de laatste fase, de installatie. Dit duurt tussen de 1 & 3 dagen, afhankelijk van de omvang, het voertuigtype en natuurlijk de planning.

Kan de autowrap later nog worden verwijderd?

Absoluut. De wrap wordt daadwerkelijk op het voertuig aangebracht met warmte- en drukgevoelige kleefstoffen die door onze installateurs kunnen worden gereactiveerd en verwijderd. Het verwijderingsproces is kort en beschadigt het voertuig niet.

Hoe lang blijft de folie op mijn voertuig?

Normaal gesproken kan een wrap tussen de 4 en 6 jaar op het voertuig blijven zitten, afhankelijk van de omstandigheden, het onderhoud en de algehele behandeling. Bij Go Graphix gebruiken we de allerbeste Avery en 3M producten uit de industrie. Bij elk product ontvang je garantie. Vinylproducten hebben 5 – 6 jaar fabrieksgarantie, terwijl onze solvent-inkten een bereik van 3 – 7 jaar hebben.

Kan ik mijn voertuig onder druk wassen nadat het vinyl is geïnstalleerd?

Wij raden ten zeerste aan om het voertuig na installatie van de folie NIET onder druk te wassen. Sommige hogedrukreinigers kunnen de folie mogelijk omhoog tillen door verkeerd gebruik van de waterdruk.

Hoe verzorg ik mijn wrap?

Handwassen is het beste. Vermijd hogedrukreinigingen en pas op dat je nooit een ijskrabber gebruikt. Het wegvegen van bladeren met een zachte bezem of het gebruik van de achterste verwarming zal geen schade aan je raamafbeeldingen veroorzaken.

Kan ik door de carwash?

Ja, je kunt het wassen zoals je het deed voordat het werd ingepakt, maar het is niet aan te raden om was te gebruiken. Wij adviseren borstelloze autowasstraten.

Moet ik mijn voertuig wassen voor het aanbrengen?

Ja. Alle voertuigen moeten vrij zijn van stof, modder, pollen en andere middelen die het plakproces kunnen vertragen.

Hoe lang ben ik mijn auto kwijt?

De installatie duurt normaal gesproken tussen één en twee dagen, afhankelijk van de mate van dekking die moet worden toegepast. Wij doen ons best om volgens je planning te werken en de periode zonder voertuig tot een minimum te beperken.

Gerelateerde berichten

Voordelen van uitdeuken zonder spuiten

Autoschade is altijd vervelend om te hebben. Niemand zit erop te wachten en het levert alleen maar irritatie en extra werk en kosten op. Gelukkig...

Lees meer

On the road again met een dashcam!

‘Keep your eyes on the road and your hands upon the wheel’, maar niet alleen jouw ogen, maar ook dat van de dashcam. Maar waar is zo’n ding...

Lees meer

Over ons

Op onze informatieve site nemen we graag van alles met je door als het gaat over je favoriete automerk! Lees snel verder telkens op de hoogte te zijn.

Contactgegevens

Via info @ ar145c.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden