Wat voor onderhoud heeft mijn auto nodig?

Geplaatst op

Je ontkomt er helaas niet aan. Je auto heeft op zijn tijd onderhoud nodig. Het is aangeraden om op jaarbasis minstens een keer een grote check uit te laten voeren in de garage. Zoals het na laten kijken van de transmissie van je versnellingsbak. Tussendoor kun je zelf wat kleine onderhoudsklusjes uitvoeren. Met het verrichten van onderhoud voorkom je simpelweg toekomstige pech met de auto. En je kunt daarnaast natuurlijk veiliger en zorgeloos deelnemen aan het verkeer. Lees in deze blog wat voor onderhoud je kan uitvoeren.

Wat voor type onderhoud kan ik laten uitvoeren?

Je hebt er hoogstwaarschijnlijk wel eens van gehoord: de grote en kleine beurt. Ze worden door garages vaak niet meer gehanteerd. Er zijn tegenwoordig veel meer flexibelere manieren in het uitvoeren van onderhoud. Zo kunnen specifieke problemen doelgericht opgelost worden en hoef je daar niet gelijk een hele onderhoudsbeurt voor aan te vragen. Bij de garage kun je in principe voor alle type onderhoud terecht. Denk hierbij aan:

  • Vervangen en bijvullen van nieuwe olie en andere vloeistoffen
  • Inspecteren slijtage auto onderdelen en technische aspecten
  • Vervangen van auto onderdelen, zoals auto banden en remblokken
  • Uitvoeren van de APK

Wat voor type onderhoud kan ik zelf uitvoeren?

Mocht er een probleem ontstaan met je auto dan ben je snel geneigd om naar de garage te gaan. Veel problemen kunnen voorkomen worden door zelf een vorm van onderhoud uit te voeren. Denk hierbij aan het bijhouden van het oliepeil en de ruitenwisservloeistof. Check paar keer per jaar je bandenspanning. De juiste spanning is terug te lezen in de specificaties van de auto. Deze ligt vaak tussen de 2 en 3 bar.

Hoe kan ik besparen op de onderhoud van mijn auto?

Bij een auto komen eigenlijk altijd extra kosten kijken. Bij de aanschaf is de ene auto natuurlijk duurder dan de andere, maar je zult ook veel kosten kwijt zijn aan onderhoud. Dat hoort er nu eenmaal bij. Gelukkig zijn er genoeg tips om je te helpen in het besparen van je kosten op onderhoud:

  • Meest gebruikelijke tip: rij verantwoord en veilig. Ga niet te hard door een bocht, laat de auto uitrollen waar het kan en voorkom hard remmen. Dit speelt allemaal mee in het verminderen van slijtage;
  • Maak gebruik van een autohoes. Een autohoes voorkomt dat je auto last heeft van natuurlijke corrosie en andere vervelende dingen, zoals vogelpoep;
  • Een auto kan veel schade oplopen door bevriezing. Maak je auto in de wintertijd winterklaar. Vul de antivries en koelvloeistoffen bij, vervang eventueel reguliere banden met winter banden en zet de auto niet onnodig op de handrem op rechte stukken. Zet de schakelaar op de parkeerstand of laat deze in de eerste versnelling staan;
  • Mocht je zelf een handige klusser zijn maak dan gebruik van de ‘doe het zelf garage’. De naam verklaart zichzelf eigenlijk al. Je zet je auto op een autobrug en je kunt zelf onderhoud gaan verrichten. Alle benodigde gereedschap is aanwezig en nieuwe onderdelen kun je bij de garage kopen.

Heb ik elk jaar een APK nodig?

Een APK keuring is verplicht. Het verschilt per auto wanneer je deze nodig hebt. Als je auto 3 of 4 jaar oud is, dan moet deze 1 of 2 keer in het jaar gekeurd worden. De APK keuring is bedoeld om ervoor te zorgen dat je veilig deelneemt aan het verkeer. De auto wordt daarnaast op enkele milieu eisen gecheckt. Is je auto afgekeurd? Dan mag je helaas niet meer met je auto rijden. Om toch te blijven rijden in je auto moet er noodzakelijk onderhoud uitgevoerd worden. Voorkom dus vroegtijdige afkeuring of auto problemen met het uitvoeren van regelmatig onderhoud.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze informatieve site nemen we graag van alles met je door als het gaat over je favoriete automerk! Lees snel verder telkens op de hoogte te zijn.

Contactgegevens

Via info @ ar145c.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden