4 beginner tips voor het reizen met een camper

Geplaatst op

Heel wat mensen in Nederland gaan jaarlijks met de camper op vakantie. Een camper is een goede manier om je tussen steden of landen te verplaatsen. Daarnaast bespaar je geld op je accommodatie en kan je een gevoel van totale vrijheid ervaren. Maar als je nog nooit met een camper weg bent geweest kan de eerste keer een uitdaging zijn door verschillende verantwoordelijkheden en beperkingen waar je rekening mee moet houden. Hier enkele onmisbare tips om je vakantie met de camper tot een succes te maken.

Het C1 rijbewijs

Het is niet toegestaan om met een B-rijbewijs een camper te besturen. Voor het rijden met een camper heb je het C1 camper rijbewijs nodig. Met een C1 rijbewijs mag je in een camper of lichte vrachtwagen rijden. Verschillende rijscholen door heel Nederland bieden C1 rijlessen aan. Het is uiteraard van belang om een C1 rijbewijs te hebben voordat je met de camper op vakantie gaat.

Huren of kopen?

Er zijn veel bedrijven die campers verhuren voor redelijke tarieven. Een voordeel van het huren van een camper is dat deze goed wordt onderhouden door het verhuurbedrijf en dat het verhuurbedrijf snel reageert als er iets misgaat.  

Het kopen van een camper kan aantrekkelijk zijn als je voor een langere tijd gaat reizen. Koop je een tweedehands camper? Check deze dan een aantal weken voor vertrek en laat hem indien nodig repareren. Vergeet daarnaast niet dat je je eigen verzekering, belasting en pechhulp apart moet regelen voordat je de weg op gaat.

Ga minimalistisch

In een camper heb je een beperkte hoeveelheid ruimte beschikbaar. Het is belangrijk om georganiseerd te zijn. Neem dingen mee die je daadwerkelijk nodig hebt en probeer handige multifunctionele kits te kopen, waar meerdere tools compact in te vinden zijn.

Gebruik vershoud/opbergbakken

Een van de slimste investeringen die je kunt doen voor het reizen met een camper is het kopen van een aantal verzegelde plastic opbergbakken. Met vershoudbakken hou je je eten vers en voorkom je dat ongedierte bij je eten kan komen. In plastic opbergbakken kan je ook andere spullen en kleding kwijt. Door gebruik te maken van deze bakken houd je je kastjes geordend en maak je – doordat de bakken opstapelbaar zijn – optimaal gebruik van de ruimte.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze informatieve site nemen we graag van alles met je door als het gaat over je favoriete automerk! Lees snel verder telkens op de hoogte te zijn.

Contactgegevens

Via info @ ar145c.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden