5 Tips voor het kopen van een tweedehands auto

Geplaatst op

Het kopen van een goede occasion is veel gemakkelijker wanneer je alle hulpmiddelen gebruikt die ter beschikking staan, zoals prijsgidsen, online lijsten en rapporten over de geschiedenis van de occasion. Winkelen voor een gebruikte auto is als een schattenjacht. Er zijn verbazingwekkende deals, en met de opkomst van het internet als een auto shopping tool, heb je een grote kans op het vinden van een goede deal bij een auto die voldoet aan je behoeften en die past bij je budget.

Hier vind je een overzicht van de stappen die je moet nemen als je een occasion gaat kopen

  • Stel je budget in. Bepaal hoeveel je aan een auto kunt uitgeven en hoe je ervoor gaat betalen.
  • Kies de juiste auto. Kies het juiste model op basis van je behoeften.
  • Controleer de betrouwbaarheid en de eigendomskosten. Kies een auto die minder snel kapot gaat.
  • Zoek goede gebruikte auto’s. Zoek online of doe het op de ouderwetse manier.
  • Prijs van de auto’s. Gebruik prijsgidsen en ontdek wat experts zeggen over de auto die je gekozen hebt.

Stel je budget in

Er zijn eigenlijk maar twee manieren om een auto te kopen: Betaal direct of neem een lening. Als je direct betaalt, is budgetteren vrij eenvoudig. Maar besteed niet al je spaargeld. Vergeet niet om geld te reserveren voor registratie en verzekering – en eventuele toekomstige reparaties.

Kies de juiste auto

Nu begint het plezier het kiezen van je auto. Neem de tijd om na te denken over hoe je van plan bent deze auto te gebruiken. Als je bijvoorbeeld een gezin hebt, wil je genoeg ruimte voor iedereen plus voldoende laadruimte. Als veiligheid een topprioriteit is, bekijk dan het Verzekeringsinstituut voor Verkeersveiligheid voor crashtests.

Controleer betrouwbaarheid en eigendomskosten

Elke gebruikte auto is anders. Sommigen hebben meer kilometers gereden of hebben meer slijtage. En de ene accu is de andere niet. Maar over het algemeen wil je er zeker van zijn dat je modellen kiest die bekend staan om hun betrouwbaarheid. Mochten er onderdelen stuk zijn zoals de roetfilter of een katalysator kun je deze altijd online voordelig bestellen.

Zoek goede gebruikte auto’s

Er zijn veel websites die een lijst van gebruikte auto’s bevatten, en elke site lijkt een eigen karakter te hebben. Zoals de website van Autobedrijf Koolhaas.

Prijs van de auto’s

Zodra je in jouw regio meerdere auto’s te koop vindt is het belangrijk dat je gaat kijken naar de prijs en opties. Dit help je om de selectie van auto´s waar je daadwerkelijk gaat kijken kleiner te maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze informatieve site nemen we graag van alles met je door als het gaat over je favoriete automerk! Lees snel verder telkens op de hoogte te zijn.

Contactgegevens

Via info @ ar145c.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden