Auto onderdelen die het vaakst vervangen worden

Geplaatst op

Het ene auto onderdeel is gevoeliger voor slijtage dan het andere. Ook een gebrek aan goed onderhoud kan zorgen dat een onderdeel defect raakt. De volgende componenten worden het meest  vervangen bij auto’s en vrachtwagens.

 

De accu

Wanneer de accu van je voertuig begint te verouderen, worden de prestaties slechter en neemt de kans op storingen toe. Zuurvorming en lage spanning zijn de meest voorkomende oorzaken van batterijuitval, hoewel slechte rijgewoonten ook problemen kunnen veroorzaken. Een goede vuistregel is om de accu om de vier tot vijf jaar te vervangen en het onderdeel regelmatig te controleren op vuile polen, beschadigde kabels en fysieke defecten.

 

Verlichting

Remlichten, richtingaanwijzers, achterlichten en andere kleine buitenlichten zijn auto-onderdelen die vaker uitvallen dan de koplampen. Omdat je ze als bestuurder niet kan zien, is het aan te raden de lichten regelmatig inspecteren. Lampen die zijn uitgebrand moeten van achter de behuizing worden verwijderd, vervangen en opnieuw worden getest op goede werking.

 

Koplamp onderdelen

Werkende koplampen zijn essentieel voor de veiligheid in de nacht. Als je lampen niet voldoende helderheid bieden, loopt je door de beperkte zichtbaarheid een groter risico op ongelukken.

  • Vervang verbrande lampen wanneer een enkele koplamp uitgaat.
  • Controleer het relais, de zekering, de bedrading en de schakelaars wanneer beide koplampen niet werken en vervang de auto-onderdelen indien nodig.
  • Laat de dynamo controleren als de koplampen gedimd zijn om problemen met het laadsysteem uit te sluiten.

 

Bougies

Prestatieproblemen zoals problemen bij het starten, trage acceleratie of lawaaiig stationair draaien kunnen erop wijzen dat het tijd is voor nieuwe bougies. Dit is een goedkope reparatie en het is niet al te moeilijk om de bougies zelf te vervangen. Schroef voorzichtig de oude bougies los, maak de schroefdraden schoon en smeer de schroefdraden van de nieuwe stekkers voordat je ze vervangt.

 

Zekeringen

Als je problemen ondervindt met de ruitenwissers, knipperlichten of kachel, kan een defecte zekering de oorzaak zijn. Controleer of er zwarte zekeringen zijn. Je kunt de zekeringen ook tegen het licht houden om te zien of de binnenkabel gebroken is. Doorgeslagen zekeringen kunnen niet worden gerepareerd, maar in de meeste gevallen kun je het beschadigde onderdeel zelf vervangen.

 

Op zoek naar een bedrijf dat nieuwe onderdelen kan leveren? Voor auto onderdelen in Dronten en omgeving kun je terecht bij Autobedrijf van der Feer.

Gerelateerde berichten

Voordelen van uitdeuken zonder spuiten

Autoschade is altijd vervelend om te hebben. Niemand zit erop te wachten en het levert alleen maar irritatie en extra werk en kosten op. Gelukkig...

Lees meer

On the road again met een dashcam!

‘Keep your eyes on the road and your hands upon the wheel’, maar niet alleen jouw ogen, maar ook dat van de dashcam. Maar waar is zo’n ding...

Lees meer

Over ons

Op onze informatieve site nemen we graag van alles met je door als het gaat over je favoriete automerk! Lees snel verder telkens op de hoogte te zijn.

Contactgegevens

Via info @ ar145c.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden