Besparen op je autoverzekering

Geplaatst op

Bij Univé kan je eenvoudig autoverzekering vergelijken. Met vergelijkingen kun je overwegen welke verzekering de beste dekking voor het goedkoopst aanbiedt. Zo kan je te maken krijgen met autoverzekeringen als: WA-basisverzekering, WA+ beperkt cascoverzekering en Allrisk volledig cascoverzekering. Daarnaast kun je aan je pakket een aantal aanvullende verzekeringen toevoegen. Deze kunnen je in verschillende situaties dekken tegen schade die door jou veroorzaakt is.

Verzekeringspakketten inclusief aanvullende verzekeringen

Als we het hebben over autoverzekeringen, kunnen we dit delen in 3 pakketten.

  1. Basisverzekering (WA)
  2. WA+ beperkt cascoverzekering
  3. Allrisk verzekering (volledig casco)

Een basisverzekering afsluiten

Eenieder die een voertuig bezit, dient een verzekering af te sluiten. Voordat je op weg mag ben je minimaal verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Een basisverzekering dekt de schade die je bij anderen leidt. De premie bij een basisverzekering ligt in veel gevallen niet hoog. Dit verschilt wel per auto, leeftijd van bestuurder, leeftijd van je auto en het aantal (pk) vermogen van je auto. Als je de dekking wat een basisverzekering biedt te weinig vindt, kun je altijd je verzekering verhogen. Hiermee kan je bij meer situaties gedekt worden. Een hogere verzekering is de WA+ verzekering.

Je verzekering verhogen naar een WA+ verzekering

Bij het aangaan van een WA+ verzekering heb je te maken met een hoge premie. Het hangt van verschillende factoren af hoe hoog je premie zal worden. Zo wordt er gekeken naar je schadevrije jaren, je leeftijd, de leeftijd van je auto en het aantal vermogen dat je auto bezit. Met het afsluiten van een beperkte cascoverzekering, wordt je meer gedekt dan bij een basisverzekering. Zo wordt je in de volgende situaties gedekt op:

  • Schade door brand, storm, natuur (hagel)
  • Ruitschade
  • Diefstal en inbraak
  • Schade aan anderen

De hoogste soort autoverzekering

Als je van plan bent om de hoogste autoverzekering af te sluiten, dan kan je kiezen voor een allrisk verzekering. Met deze verzekering ben je verzekerd op situaties die bij een beperkte cascoverzekering zijn aangegeven. Een pluspunt bij deze verzekering is dat je ook gedekt wordt voor schade die je jezelf aandoet. Bijvoorbeeld als je auto total loss wordt verklaard, wordt je dagwaarde van je auto vergoed. Voor deze verzekering betaal je wel de hoogste premie voor.

Aanvullende diensten die je kunt toevoegen aan je pakket.

Naast een cascoverzekering zijn er ook mogelijkheden om aanvullende verzekeringen aan je pakket toe te voegen. Een aanvullende verzekering is een extra verzekering die heel handig kan zijn. Zonder aanvullende verzekering ben je niet verzekerd voor bijvoorbeeld letselschade, juridische geschillen, pechhulp en heb je niet te maken met een no-claimkorting.

Gerelateerde berichten

4 beginner tips voor het reizen met een camper

Heel wat mensen in Nederland gaan jaarlijks met de camper op vakantie. Een camper is een goede manier om je tussen steden of landen te verplaatsen....

Lees meer

Over ons

Op onze informatieve site nemen we graag van alles met je door als het gaat over je favoriete automerk! Lees snel verder telkens op de hoogte te zijn.

Contactgegevens

Via info @ ar145c.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden