De 3 verschillende soorten autoverzekering

Geplaatst op

Als inwoner van de Europese Unie, dien je te voldoen aan haar wetgeving. De wetgeving met betrekking tot het bezitten van een auto, zoals deze is opgesteld door de Europese Unie, is tamelijk eenvoudig. Wanneer je namelijk in het bezit bent van een auto, dan dient er een verzekering op te zitten. De vraag is wat voor soort autoverzekering dat is! Er bestaan namelijk meer dan één type autoverzekering! Om je op weg te helpen met al het verzekeringswerk, hebben we in deze blog het een en ander voor je uitgelegd.

WA-verzekering

Een WA-verzekering staat voor wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Dit is een verzekering die ervoor zorgt, wanneer je een ongeluk hebt veroorzaakt waar je dus wettelijk aansprakelijk voor bent, dat je niet vervolgens voor de rest van je leven een schadevergoeding hoeft te betalen aan degene die je bijvoorbeeld invalide hebt gemaakt. Omdat iedereen verplicht is om een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te nemen, wordt er ook voldoende geld apart gehouden om ervoor te zorgen dat mensen die letselschade hebben opgelopen, verzekerd zijn van smartengeld of andere tegemoetkoming.

Autoverzekering met beperkt casco

Beperkt casco is een aanvullende verzekering die ervoor zorgt dat, wanneer je schade maakt aan je eigen voertuig, dit ook in bepaalde zaken wordt vergoed. Over het algemeen zorgt een autoverzekering met beperkt casco ervoor dat je verzekerd bent tegen schade als gevolg van brand, diefstal, ruitbreuk, storm, hagel, inbraak of aanrijdingen met dieren. Let wel goed op dat in sommige gevallen je ook aanspraak zou kunnen maken op het zogenaamde waarborgfonds.

Allrisk autoverzekering 

Een allrisk autoverzekering dekt nagenoeg alle soorten schade; ook wanneer deze schade door eigen toedoen is ontstaan. Een allrisk autoverzekering is vaak het duurste soort autoverzekering waar je voor kunt kiezen, maar het zorgt er wel voor dat je je nagenoeg nooit zorgen hoeft te maken over plotselinge schade aan je auto.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze informatieve site nemen we graag van alles met je door als het gaat over je favoriete automerk! Lees snel verder telkens op de hoogte te zijn.

Contactgegevens

Via info @ ar145c.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden