De mooiste plekken in de omgeving van Berlijn

Geplaatst op

Gemakkelijk te bereiken met een gehuurde auto

De mooiste plekken in Berlijn bereikt u eenvoudig in een comfortabele stoel van de S-Bahn of U-Bahn, in de volksmond ook wel de S of U genoemd. Deze befaamde stad ontdekt u het gemakkelijkst met behulp van het openbaar vervoer, want het is er vrij druk op de Berlijnse wegen. Dagelijks rijden er vele duizenden auto’s voorbij. Als u een aantal dagen in de stad bent geweest is het heel leuk om de omgeving van Berlijn te verkennen. Zeker als u houdt van wandelen in de natuur zult u veel interessante en mooie dingen zien rondom de stad. In dit blog leest u wat er zoal te doen is in de omgeving van Berlijn en hoe u deze plekken gemakkelijk met een huurauto kunt bereiken.

Je huurauto ophalen

Waar het openbaar vervoer in Berlijn ideaal is om de stad verkennen, zo is een huurauto het aangewezen vervoermiddel om de omgeving van de Duitse hoofdstad te ontdekken. Dat begint met het ophalen van uw gereserveerde auto. Het is gemakkelijk om deze op te halen, dit kan op verschillende plekken in de stad, waaronder op de twee luchthavens: Flughafen Berlin-Tegel of Flughafen Berlin-Schönefeld. Bij een vestiging van Enterprise Rent-A-Car kunt u de gereserveerde auto ophalen.

Een auto is heel gemakkelijk via internet te reserveren op de website van Enterprise Rent-A-Car. U hoeft hier alleen de ophaallocatie, terugbrenglocatie en het aantal dagen dat u de auto wilt huren in te vullen. Ook wordt er gevraagd naar uw leeftijd. Als deze ingevuld is, kunt u de gewenste auto kiezen en eventuele extra opties aanvinken. U betaalt bij het ophalen van de auto. Natuurlijk is het ook mogelijk om de auto op andere plekken in de stad op te halen, maar u moet de ophaallocatie wel van te voren aangeven.

Leuke bestemmingen omgeving Berlijn

Niet alleen in de Duitse hoofdstad zijn er talloze boeiende en leuke dingen die u kunt zien en beleven, ook in de omgeving van deze metropool kijkt u uw ogen uit. We hebben een paar bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet.

Pfaueninsel

Laat u betoveren door het bijzondere Pauweneiland in de rivier de Havel. Dit schitterende eiland is beschermd natuurgebied en heeft een sprookjesachtige sfeer. U vindt er los lopende pauwen (die mogen op het Pauweneiland natuurlijk niet ontbreken) en een schitterende natuur. Dit is de ideale plek om te genieten van de rust, want er is maar weinig verkeer op het eiland vergeleken met het drukke Berlijn. Op het eiland werd door koning Friedrich Wilhelm II in 1790 een lustslot gebouwd, speciaal voor zijn maîtresse Wilhelmine Encke. Het natuurpark werd 5 jaar later aangelegd. De snelste route om te rijden is vanaf Berlin-Schönefeld via de A100. De reistijd is ongeveer 41 min. Vanaf Flughafen Berlin-Tegel reist u via de A115 met 31 min naar het Pfaueninsel. Het laatste stuk legt u af via een veerpontje waarop de auto niet mee kan. De reis per pont duurt ongeveer 10 minuten.

Schloss Sanssouci

Een van de mooiste plekken rond Berlijn is Schloss Sanssouci. Het kwam gereed in het jaar 1747 en werd gebouwd voor Frederik de Grote, de zoon van de Pruisische koning Friedrich Wilhem I. Het slot heeft een Nederlands tintje, want de Nederlandse architect Jan Bouman heeft het project afgerond. De gereedkoming van dit gebouw was beslist geen eenvoudige opgave, want de koning wilde per se geen trappen, maar de oorspronkelijk architect Von Knobelsdorff was van mening dat deze er wel moesten komen. Maar wie betaalt, bepaalt. Toch? Bezoekers van dit slot kunnen zelf vaststellen of het gebouw nu wel of geen trappen gekregen heeft. Vanaf Flughaven Berlin-Tegel is het 39 min rijden naar het slot. De snelste weg is via de A115. Haalt u bij Flughaven Berlin-Schönefeld uw huurauto op, dan kunt u het beste via de L40 rijden. De reistijd bedraagt dan 41 min.

Potsdam

Vlak naast Berlijn vindt u Potsdam. Dit is de hoofdstad van de Brandenburg, een Duitse deelstaat. Potsdam was generaties lang een favoriet toevluchtsoord voor koninklijke familie van Duitsland. Elk jaar bezoeken veel toeristen deze stad. Een van de grote trekpleisters in de buurt van Potsdam is het hierboven besproken Schloss Sanssourci. Een bezoekje aan Potsdam en het slot zijn dus heel mooi te combineren. Een impostante plek in Potsdam is de Luizenplatz. Dit plein kreeg in de 19e eeuw een grote fontein en vormt een centrum waar rond omheen de plaatselijke horeca gevestigd is. Daarbij vindt u hier een schitterende zegenboog die de naam: de Kleine Brandenburger Tor draagt. Deze Tor is veel kleiner dan de iconische Brandenburger Tor in Berlijn, maar zeker het bekijken waard. Potsdam wordt ook wel het Versailles van Duitsland genoemd. Vanaf Flughafen Berlin-Schönefeld bent u via de L40 in circa 34 min in Potsdam. Vertrekt u vanaf Flughafen Berlin-Tegel dan kunt u het beste via de A115 reizen, dan bent u in ongeveer 31 min in Potsdam.

Slachtensee

Dit meer is een van de meest relaxte plekken van de omgeving Berlijn. De inwoners van Berlijn komen hier zelf ook vaak om de drukte van de stad achter zich te laten. U kunt hier genieten van de zon, heerlijk zwemmen, maar ook picknicken of een bootje huren. En natuurlijk mogen de typisch Duitse gerechten als Bratwurst of Flammkuchen niet ontbreken. Deze kunt u krijgen in de gezellige Biergarten der Fischerhütte.  Vanaf Flughafen Berlin-Tegel reist u eenvoudig via de A115 naar Slachtensssee. Dit duurt ongeveer 19 minuten. Haalt u de auto bij Flughafen Berlin-Schönefeld op, dan reist u vanaf dit vliegveld via de A113 en A100 in 30 minuten naar uw bestemming.

Grunewald

Dit is een uitgestrekt natuurgebied dat een geheimzinnige, historisch geladen sfeer heeft. In het Grunewald vindt u namelijk de Teufelsberg, dit is een hoge berg van 120 meter hoog die bestaat uit puin van de Tweede Wereldoorlog. De berg is lange tijd door de Amerikanen gebruikt voor hun spionageactiviteiten. Zo vindt u hier nog spionagestations uit deze tijd. De stations zijn nu verlaten en te bezoeken onder de begeleiding van een gids. Niet alleen zijn hier gebouwen uit de twintigste eeuw te zien. Zo is er ook een toren, de Grunewaldturm, daterend van een eeuw eerder, te bewonderen. Vanaf Flughafen Berlin-Schönefeld reist u eenvoudig via de A113 en A100 in 33min naar Grunewald. Via de A100 ben u iets sneller op uw bestemming, namelijk in circa 21 min.

Een auto huren is ideaal en makkelijk

We hebben u een aantal leuke bestemmingen in de omgeving van Berlijn laten zien die heel gemakkelijk met de auto te bereiken zijn. Een auto huren in Berlijn is eenvoudig en snel online te regelen. Daarna gaat u naar de specifieke vestiging van Enterprise Rent-A-Car om de auto op te halen. Controleer voordat u gaat rijden met de auto goed of deze vrij van schade is. Geef indien u schade denkt te zien, dit direct aan bij een medewerker. Hij of zij loopt dan met u mee om polshoogte te nemen. Als alles in orde is kunt u wegrijden om heerlijk te genieten van uw huurauto. De ophaal- en terugbrenglocatie heeft u bij het reserveren opgegeven. Eventuele veranderingen in deze locaties kunt u overleggen met een medewerker om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze informatieve site nemen we graag van alles met je door als het gaat over je favoriete automerk! Lees snel verder telkens op de hoogte te zijn.

Contactgegevens

Via info @ ar145c.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden