Op weg met een aanhanger? Vink je checklist af

Geplaatst op

Voordat je op weg gaat met een aanhanger is het belangrijk dat je meerdere dingen checkt voordat je de openbare weg opgaat. Omdat de aanhanger ook banden heeft is het toch een extra voortuig dat deelneemt aan het verkeer. Daarom moet je rekening houden met meerdere dingen voor wat betreft veiligheid zoals: verlichting, (winter)banden, rijstijl, zet je oprijplaten goed vast en hou je aanhangwagen schoon.

(Winter)banden checken voordat je de weg op gaat.

Banden zijn een van de belangrijkste onderdelen waarmee je de veiligheid van je aanhanger, jezelf en andere weggebruikers mee waarborgt. Vooral wanneer het wegdek glad is, is het belangrijk dat je voldoende grip hebt. Check voordat je op pad gaat of er geen slijtage of scheurtjes in de zijwand zit. Is de bandenspanning in orde? Gedurende de winterperiode is het belangrijk om dit regelmatig te controleren en op pijl houden.

Voorkom een boete en controleer je verlichting

Vooral in de winterdagen zijn de dagen kort. Maar ook tijdens de avonden in de zomer is het belangrijk dat je lichten altijd naar behoren werken. Het beste is om je achterlichten, remlichten, richtingaanwijzers en kentekenplaatverlichting altijd voor vertrek even te checken. Zo weet je zeker dat alles werkt als je vertrekt. Een handige tip: leg een aantal reservelampen in de auto. Gaat er een onverhoopt kapot? Dan kan je deze altijd vervangen en veilig doorrijden.

Houd je aanhangwagen schoon

Om de aanhangwagen in goede staat te houden is het belangrijk om hem regelmatig te reinigen. Spuit je aanhangwagen regelmatig af met water. Zo hou je niet van die lelijke zwarte of witte vlekken nadat er gestrooid is op de wegen. Het regelmatig verschonen van je wagen heeft ook zo ze voordelen voor de uitstraling van je aanhangwagen. Dit kan weer helpen tijdens het adverteren van je wagen als je die wilt verkopen of verhuren.

Gerelateerde berichten

Voordelen van uitdeuken zonder spuiten

Autoschade is altijd vervelend om te hebben. Niemand zit erop te wachten en het levert alleen maar irritatie en extra werk en kosten op. Gelukkig...

Lees meer

On the road again met een dashcam!

‘Keep your eyes on the road and your hands upon the wheel’, maar niet alleen jouw ogen, maar ook dat van de dashcam. Maar waar is zo’n ding...

Lees meer

Over ons

Op onze informatieve site nemen we graag van alles met je door als het gaat over je favoriete automerk! Lees snel verder telkens op de hoogte te zijn.

Contactgegevens

Via info @ ar145c.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden