Voordelen van het installeren van een rolstoel oprijplaat in je huis

Geplaatst op

Met rolstoel oprijplaten kunnen zowel lichamelijk gehandicapten als ouderen volledig vrij genieten, omdat gebruikers zich veilig in en rond het huis kunnen bewegen. Het is een kosteneffectieve en praktische oplossing om de mobiliteit te verbeteren. Door het installeren van een hellingbaan hebben scooter- en rolstoelgebruikers gemakkelijk toegang tot trappen, deuropeningen, glazen schuifdeuren, douches of zelfs verhoogde bordessen.

Verhoogt de mobiliteit

Dit is het belangrijkste voordeel, aangezien de hellingbanen ouderen en gehandicapten helpen om comfortabel hun woning binnen te komen en te verlaten. Deze rolstoelhellingen kunnen het risico op verwondingen of ongevallen tijdens reizen van en naar kruidenierswinkels, medische voorzieningen en andere plaatsen waar gebruikers vaak komen, tot een minimum beperken. Oudere volwassenen die alleen of met hun gezinsleden/zorgverleners wonen, vinden deze rolstoelhellingen een echte zegen.

Materiaalkeuzes

Een rolstoelhelling kan gemaakt zijn van aluminium, staal, behandeld hout of rubber. Naast het verbeteren van de mobiliteit, kunnen hellingbanen stijl en schoonheid toevoegen aan een ruimte in je huis. Sommige hellingbanen, vooral houten modellen, kunnen je buitendekken en patio’s harmoniseren. Ook hebben ze een scala aan functies: ze zijn robuust en duurzaam en kunnen zelfs zware scooters gemakkelijk in en uit het gebouw laten rijden.

Makkelijk te installeren

Rolstoelhellingen kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd. Draagbare rolstoelhellingen kunnen worden gescheiden in twee lichtgewicht secties met elk hun eigen handvat, waardoor het gemakkelijker wordt om ze overal in huis te verplaatsen, op te bergen en te installeren. Zo kun je makkelijk inspelen op veranderende mobiliteitsbehoeften en levensstijlen.

Handig voor iedereen

Zorgverleners en je dierbaren vinden rolstoelhellingen zeer nuttig, omdat ze kunnen worden gebruikt voor het vervoer van apparatuur, meubilair, boodschappen en andere zaken. Dit maakt het voor hen mogelijk om tijd en moeite te besparen bij dagelijkse taken.

Gerelateerde berichten

Voordelen van uitdeuken zonder spuiten

Autoschade is altijd vervelend om te hebben. Niemand zit erop te wachten en het levert alleen maar irritatie en extra werk en kosten op. Gelukkig...

Lees meer

On the road again met een dashcam!

‘Keep your eyes on the road and your hands upon the wheel’, maar niet alleen jouw ogen, maar ook dat van de dashcam. Maar waar is zo’n ding...

Lees meer

Over ons

Op onze informatieve site nemen we graag van alles met je door als het gaat over je favoriete automerk! Lees snel verder telkens op de hoogte te zijn.

Contactgegevens

Via info @ ar145c.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden