De veiligste vloeren voor in een fabriek   

Geplaatst op

Het is in een fabriek altijd belangrijk om aandacht te besteden aan de veiligheid. Werknemers en ieder ander die de ruimte betreden, dienen verzekerde te zijn van een veilige werkomgeving. Uiteraard zijn er allerlei veiligheidsaspecten en protocollen om rekening mee te houden, zo ook met het type vloer dat in de fabriek komt te liggen. Daar loopt iedereen overheen, staan machines opgesteld en wordt op gewerkt. In dat kader is een epoxyvloer van G-vloeren een van de veiligste vloeren voor in een fabriek.

Zwaar belastbare vloeren

Een epoxyvloer is om meerdere redenen een van de veiligste vloeren voor in een fabriek. Het is een vereenvoudigde uitvoering van een epoxy gietvloer, maar beschikt wel over gelijkwaardige eigenschappen. Een epoxyvloer is bestand tegen zware belastbaarheid voor wat betreft machines en voor wat betreft chemicaliën en zuren. Bovendien is deze vloer slagvast, stootvast en slijtvast.

Antislip vloeren

In een fabriek is het belangrijk dat de vloer stroef is om ongelukken te vermijden. In dat kader zijn antislip vloeren uiteraard perfect voor toepassing in een fabriek. Epoxyvloeren zijn net als epoxy gietvloeren wat dat betreft van antislip te voorzien. Dat geldt overigens ook voor troffelvloeren die nog sterker zijn dan epoxyvloeren. Antislip is een van de belangrijke eigenschappen waar een fabrieksvloer minimaal aan dient te voldoen.

Antistatische vloeren

In fabrieken waar productieruimtes aanwezig waar elektrostatische lading plaatsvindt, is het extra belangrijk om op de veiligheid te letten. ESD vloeren zijn antistatische vloeren die daar bij uitstek geschikt voor zijn. Een antistatische vloer regelt dat de elektrostatische lading op een veilige en gecontroleerde manier wordt afgevoerd. Dat beschermt mensen en apparatuur tegen elektrische ontlading. Overigens zijn ESD vloeren naar keuze af te werken met allerlei eigenschappen die aan de coating zijn toe te voegen. Bijvoorbeeld onder meer met antislip.

Gerelateerde berichten

Voordelen van een privé chauffeur versus een huurauto

Of je nu reist om een familielid te bezoeken of ergens heen vliegt voor een zakenreis, je moet uitzoeken hoe je van punt A naar punt B komt. Op een...

Lees meer

Hoe de directiechauffeur alles makkelijker voor je maakt

Werken onderweg is voor veel ondernemers een manier om up-to-date te blijven over het wel en weer in hun bedrijf. Dat is zeker handig als iemand...

Lees meer

Over ons

Op onze informatieve site nemen we graag van alles met je door als het gaat over je favoriete automerk! Lees snel verder telkens op de hoogte te zijn.

Contactgegevens

Via info @ ar145c.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden