On the road again met een dashcam!

Geplaatst op

‘Keep your eyes on the road and your hands upon the wheel’, maar niet alleen jouw ogen, maar ook dat van de dashcam. Maar waar is zo’n ding eigenlijk goed voor? In deze blog gaan we dit uit de doeken doen. Lees snel met ons mee!

Veiligheid en bewijs

Met een dashcam is het een stuk veiliger op de weg. Niet dat de medeweggebruikers allemaal zo goed opletten, want dat doen ze soms veel te weinig. Nee het zit zo: de dashcam filmt de weg voor je. Dus vanuit het perspectief van de bestuurder. Wanneer je een aanrijding krijgt of er gebeurt iets anders waar je filmbeelden van wilt hebben, dan zorgt de dashcam daarvoor. Mensen laten het ook wel uit hun hoofd om agressief gedrag te vertonen. Zodra er een camera te zien is, zijn veel mensen geneigd om in te dammen.

Een camera voor thuis

Vergelijkbaar met een dashcam is een camera thuis voor het raam. (Je kunt je dashcam overigens ook voor dit doel gebruiken.) Wanneer je geregeld om je heen hoort dat buren klagen dat er iets met hun auto gebeurd is, dan is het verstandig om een camera op je auto te richten vanuit je huis. Zo kun je een eventuele overtreding vastleggen. Dat dient weer als extra bewijs, bijvoorbeeld voor de verzekering en politie.                                                                                                                                         Wanneer er een camera op de straat voor je huis gericht staat, is het een stuk prettiger slapen. Want je weet gewoon dat eventuele onrechtmatigheden vastgelegd worden. Het is tevens een stuk makkelijker om even een oogje in het zeil te houden, want naast een opname- is het ook een kijkapparaat.

Conclusie

Een dashcam zorgt voor veel voordelen waar je van kunt profiteren. Gelukkig is deze tegenwoordig zo duur niet meer. Laat je informeren door een expert op dit gebied, zo kies je het juiste model voor jou situatie. Veel plezier met het uitzoeken van je dashcam.

Gerelateerde berichten

Voordelen van uitdeuken zonder spuiten

Autoschade is altijd vervelend om te hebben. Niemand zit erop te wachten en het levert alleen maar irritatie en extra werk en kosten op. Gelukkig...

Lees meer

Auto onderdelen die het vaakst vervangen worden

Het ene auto onderdeel is gevoeliger voor slijtage dan het andere. Ook een gebrek aan goed onderhoud kan zorgen dat een onderdeel defect raakt. De...

Lees meer

Over ons

Op onze informatieve site nemen we graag van alles met je door als het gaat over je favoriete automerk! Lees snel verder telkens op de hoogte te zijn.

Contactgegevens

Via info @ ar145c.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden