Tips voor het nemen van een taxi in het buitenland

Geplaatst op

De taxi is een snel en makkelijk vervoersmiddel om snel op je gewenste bestemming te komen. De taxibedrijven zijn overal ter wereld hetzelfde en toch zo verschillend. We geven je 3 tips om rekening mee te houden bij het boeken van een taxi in het buitenland.

Spreek van tevoren de prijs af

De meeste taxi’s in westerse landen hebben een meter. Daar kun je vaak op vertrouwen, maar houd er wel een oogje op. Taxichauffeurs kunnen de meter manipuleren of ze kunnen rondrijden (zonder dat je hem hoeft te pakken). Als je de weg in de stad waar je bent niet kent, vraag dan van tevoren hoeveel de rit gaat kosten. Op veel plaatsen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika hebben taxichauffeurs geen meter. Daarom moet je het eens worden over een prijs voordat je gaat rijden, voordat je voor een onaangename verrassing komt te staan.

Ga alleen met een officiële taxi

In veel niet-westerse landen worden naast officiële taxi’s vaak ook illegale taxi’s gebruikt. Op deze manier willen deze “chauffeurs” een beetje extra zakgeld verdienen. Dus zorg ervoor dat als je in het buitenland komt, neem je een taxi bij een officiële taxistandplaats. Officiële taxi’s worden meestal geïdentificeerd door een taxi licht, de naam van de taxibedrijf op de zijdeuren en een vergunning die vastzit op het zijraam, waar de passagier zit.

Neem de taxichauffeur niet in vertrouwen

Hoewel het vaak lijkt dat je een leuk gesprek hebt met de taxichauffeur, komt het ook vaak voor dat hij of zij je verkeerd heeft ingelicht. Dit kan bijvoorbeeld door te zeggen dat de locatie waar je naar toe wilt niet meer bestaat en dat de taxichauffeur een alternatief heeft. Luister hier nooit naar, de taxichauffeur heeft waarschijnlijk verbindingen met de betreffende locatie. Om dit soort situaties te voorkomen, kunt je natuurlijk gewoon het adres of de straat van je hotel (en niet de naam) opgeven en het laatste deel lopen.

Taxi schiphol? Boek via Amsterdamtaxi-online.com

Gerelateerde berichten

De 5 leukste bijbanen voor studenten

Heb je geen zin om in de supermarkt te werken zoals je meeste vrienden en ben je op zoek naar een leuke, uitdagende bijbaan? Dan ben je hier op de...

Lees meer

Over ons

Op onze informatieve site nemen we graag van alles met je door als het gaat over je favoriete automerk! Lees snel verder telkens op de hoogte te zijn.

Contactgegevens

Via info @ ar145c.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden