Koeriersdienst vs. postdienst

Geplaatst op

Om te bepalen of je voor jouw levering het beste een koeriers- of postdienst kunt inschakelen, zijn er een aantal punten waarop we ze vergelijken:

Kosten

De kosten van de levering is meestal het belangrijkst voor de consument. Hoewel een postdienst over het algemeen goedkoper is, zijn er nog steeds factoren die de prijs kunnen beïnvloeden. Tot deze factoren behoren onder meer:

– Pakketgrootte

– Bestemming

– Levertijd

– Optionele verzekering

Dit geldt ook voor koeriersdiensten. Het verschil is echter dat met zoveel koeriersbedrijven die online aanwezig zijn, je gemakkelijk de prijzen kunt vergelijken.

Leveringsopties

Naast het redelijk houden van de prijzen, bieden koeriersbedrijven een scala aan diensten aan om aan verschillende soorten budgetten en leveringseisen te voldoen. Deze opties kunnen variëren van bezorging op dezelfde dag, bezorging op de volgende dag tot multi-drop en internationale leveringen.

Betrouwbaarheid

Van nature beschikken zowel de nationale postbedrijven als de koeriersbedrijven over een zeer efficiënte logistiek. Wat een koeriersdienst echter onderscheidt, is dat deze de mogelijkheid kan bieden om het pakket tot aan het afleverpunt te volgen.

Websites van koeriersdiensten zijn vaak uitgerust met traceertools die de afzenders in staat stellen om de plaats van verzending te controleren en die de ontvangers op de hoogte houden van de verwachte levering. Dit is in tegenstelling tot het verzenden van een pakket via een postdienst waarop het postkantoor de afzender alleen kan informeren wanneer het pakket de ontvanger moet bereiken.

Levertijd

Zoals gezegd, garanderen de postkantoren, net als vele andere verzendopties, de levering op een bepaalde datum. Maar in gevallen waarin de ontvanger alleen op een bepaald uur beschikbaar kan zijn, kan een bepaalde tijd en datum nodig zijn.

Sommige koeriersdiensten laten de afzenders een exacte datum en tijd aangeven waarop de levering en afhaling moet plaatsvinden. Zij kunnen garanderen dat zij de levering op de gevraagde periode of zelfs eerder kunnen leveren.

Gemak

Als je het niet erg vindt om je eigen bestelling in te pakken, naar het postkantoor te brengen en in de rij te wachten om het pakket te laten opmeten en wegen, dan is het handig voor je om het pakket via de post af te leveren. Kiezen voor een koeriersdienst biedt echter verschillende voordelen, waaronder:

 • Online boeken
 • Deur tot deur levering
 • Hulp bij de verpakking

Milieuvriendelijke service

Bovendien is een koeriersdienst in staat om pakketten op de meest efficiënte en milieuvriendelijke manier af te leveren. Het voorkomt dat het pakket door een reeks van depots en sorteerfaciliteiten moet gaan voordat het wordt afgeleverd, waardoor het aantal gereden kilometers tot een minimum wordt beperkt. Het vermindert de ecologische voetafdruk van de logistieke sector op het milieu.

Wanneer kies je een koerier en een postkantoor?

We kunnen niet ontkennen dat een postdienst een belangrijke optie blijft, gezien het aantal en het volume van de leveringen die zij verwerken en de snelheid waarmee zij deze verwerken. Maar wanneer kies je voor een koerier en wanneer kies je voor een postkantoor?

Postdienst

 • Bij het verzenden van ansichtkaarten en kleine artikelen
 • Als je bereid bent om langs te komen bij het postkantoor
 • Wanneer je levering zelf wilt verpakken
 • Wanneer de levering niet tijdgevoelig is

Koeriersdienst

 • Als je op zoek bent naar gemak
 • Wanneer de levering tijdgevoelig is
 • Wanneer je een gratis verpakkingsservice kunt gebruiken
 • Als het belangrijk is om het pakketje te volgen

De verschuiving naar de koeriersdienst

In de loop der jaren maken steeds meer consumenten gebruik van koeriersdiensten. Het valt niet te ontkennen dat de postdiensten al achterop zijn geraakt bij de koeriersdiensten wat betreft het gemak, de efficiëntie en de kwaliteit van de dienstverlening waar de meerderheid van de consumenten de voorkeur aan geeft.

Kortom, als je een bezorgdienst nodig hebt en er zeker van wilt zijn dat deze veilig en efficiënt aankomt, dan is het verstandig om gebruik te maken van de diensten van een koeriersbedrijf. Kies voor een koerier die de regio van je levering goed kent. Voor een koerier in Rotterdam bevelen wij Reppel Koeriers aan.

Gerelateerde berichten

4 beginner tips voor het reizen met een camper

Heel wat mensen in Nederland gaan jaarlijks met de camper op vakantie. Een camper is een goede manier om je tussen steden of landen te verplaatsen....

Lees meer

Over ons

Op onze informatieve site nemen we graag van alles met je door als het gaat over je favoriete automerk! Lees snel verder telkens op de hoogte te zijn.

Contactgegevens

Via info @ ar145c.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden